De här brownieserna är så otroligt goda – och de är helt glutenfria, proteinrika (+ fulla med mineraler), och måhända kanske lite avtändande med sin ingredienslista vid en första anblick.. Men låt dig icke luras, de är nämligen supergoda, tror inte att man skulle kunna gissa att de är gjorda på nästan bara bönor, socker…
Månad: maj 2013
Fransk ljuvlig körsbärsclafouti
Clafoutis är en fransk efterrätt som är enkel att göra. En klassisk fransk clafouti görs med körsbär (annars kallas den flognarde), och frågan är då om man ska plocka ur kärnan eller inte? Vissa påstår att det blir godare om kärnan sitter kvar, för att den ger extra smak. Andra säger att det inte märks…
Grillad vitlöksportabello med bearnaise och blomkålsmos
Såg ni semifinalen i torsdags kväll när Malta och Grekland tävlade? Det var verkligen nära att de inte kom med i finalen, men så lyckades de i sista stund ta de två sista finalplatserna. Tur, för de är mina favoriter i årets ESC! Men ikväll så är det final som sagt, så då tänkte jag…
Tofuwok Teriyaki
Dagens recept blir en känd japansk rätt som jag har gjort på förfrågan av min goda vän som älskar teriyaki. Hon har inte ätit det sedan hon blev vegetarian för lite mer än ett år sedan, eftersom de teriyaki-rätter som man kan få på restauranger oftast innehåller någon typ av kött. Teriyaki består av två sammansatta japanska…
Följ Vegan Style på sociala medier
Tänkte lite snabbt skriva att jag skapat en facebook-sida för Vegan Style, det är bara att gilla så kan man följa mig på facebook. Det kommer dyka upp recept, tips och länkar där. Gillar man där så kan man direkt få en notifiering när jag har slängt upp ett nytt recept här också. Vegan Style finns också på…
Hemgjord vegankorv (glutenfri)
Alright, jag har funderat ett tag på hur man skulle kunna göra egen vegansk korv glutenfri eftersom de flesta recept jag hittat brukar innehålla gluten/vete som bindningsmedel. Dessutom innehåller många vegetariska korvar som man kan hitta i vanliga matbutiker ägg som bindningsmedel. Det är ju viktigt att korven går att både steka och grilla, men…
Kikärtsburgare med limedressing och sweetchili
Lime och chili är goda smakkompisar, och eftersom det är vår (och snart sommar) så tänkte jag idag dela med mig av en av mina favoriter – En riktigt fräsch kikärtsburgare med limedressing och sweet chilisås. En riktigt fräsch burgare som passar bra så här i värmen.. Både limedressingen och kikärtsburgarna är egentligen en remake…
Chokladpannkakor glutenfria, vegan och farligt goda..
Mäktiga chokladpannkakor med jordgubbar, dadelsirap och kokosgrädde.. Helt ljuvliga.. Chokladpannkakor är en sån där maträtt som jag alltid tyckt låter så gott och lockande, men som jag aldrig riktigt gillat – fram tills nu. Nu är jag helt frälst på dessa pannkakor. Det låter kanske lite klyschigt, men de här pannkakorna är bland de godaste…
Bakpotatis med två sorters röror – curry och dill.
Det är inte varje dag man äter bakpotatis, men trots dess enkelhet så är det så fantastiskt gott. Så här inför grillsäsongen så borde man ju börja hitta på lite goda röror ifall man ska grilla bakpotatis – mums. Här har jag gjort två olika röror, en med dill – och en med curry. Båda har…
Ugnsbakad Tofu-Chevré
Jag började att experimentera fram en vegan-chevré med cashewnötter, och la upp det receptet här – men det blev inte alls lika bra som det gjort på bara tofu – så jag har nu ändrat receptet. Efter att ha testat med bara lite hjälp av tofu, misopasta och inspiration så tror jag att jag lyckats…