Snart är det första advent och jag tänkte dela med mig av ett recept på en pepparkakscheesecake med apelsin som jag gjorde för några dagar sen. Självklart kan man äta cheesecaken även övrig tid på året, bara för att den är så god! Den blev inte jättefast, men om man vill ha en hyfsat fast…
Månad: november 2013
Vegomässan 2013
Hej hopp, vad mycket nytt och spännande det är som händer! Snart är det dags för årets Vegomässa, och Vegomässan kommer hålla till den 7:e december i Malmö Konferenscenter. Det kommer samlas bloggare, utställare och flera företag för att bjuda på en fullspäckad dag med roliga aktiviteter. Bland annat kommer det finnas spännande föreläsningar, goda cupcakes och…
Söndagsmiddag: Seitanfilégryta med senap, purjo och potatisgratäng
Idag är det söndag och detta blir veckans sista recept för den här veckan som jag skrivit för facebookgruppen Vegetarian for A Year. Jag hoppas att jag kunnat inspirera andra att äta vegetariskt 🙂 Söndagsmiddagen fick bli en god seitanfilégryta med potatisgratäng. Grytan smaksatte jag med tre sorters lök och tre sorters senap, och jag…
Syndigt god citronmarängpaj
En sötsyrlig citronkräm med mjuk fluffig maräng i ett frasigt pajskal. Helt veganskt. Jag trodde inte att jag skulle kunna äta citronmarängpaj efter att jag blivit vegan, men där hade jag fel. Pajen tar lite tid att göra pga att krämen ska svalna, men det är klart värt det. Inspirationen till receptet kommer från ”Mr…
Lady & Lufsens veganska dröm: Tagliatelle med bönbollar i tomatsås
Jag kommer ihåg när jag var liten hur jag efter att ha sett Lady & Lufsen tjatade på min mamma om att hon skulle göra Lady & Lufsen-pasta. Världens godaste mat tyckte jag, inspirerad av Disneyfilmen. Idag tänkte jag att ville göra en lika god vegansk version, med inspiration från den fantastiska boken Veganomicon. Maten…
Vegansk shepherd’s pie (Sheepfriend’s pie)
En brittisk klassiker som här är veganiserad och lite vänligare mot miljön och hälsan. Sheepfriend’s pie kanske man skulle kunna kalla den? 🙂 Jag har gjort den med bland annat gröna linser, morötter, lök och tomatsås. Hade även i en skvätt rött vin – men man kan utesluta vinet och ösa på med grönsaksbuljong istället…
Tofunuggets med sötsur sås
Onsdag! Så här kommer ett enkelt – men ack så gott recept på Tofunuggets. Här har jag gjort en sötsur sås att servera till. Såsen är enkel; Bara att koka ihop ingredienserna. Receptet på såsen hittade jag här, jag har lagt till sambal oelek för att få lite sting i såsen. Perfekt som dipp till…
Havsburgare med dansk remouladsås
Idag är det tisdag och min andra dag att stå för veckomenyn i gruppen Vegetarian 4 A Year – En härlig grupp på facebook som vill inspirera folk att äta vegetariskt för ett år. Här kommer mitt tisdagsrecept; en vegansk burgare med dansk remouladsås. Jag kallar burgaren för havsburgare eftersom tanken är att det ska efterlikna något…
Japansk Curry med tofukotletter
Den här veckan är det jag som står för recepten i facebookgruppen Vegetarian 4 A Year, där bloggare samlas för att inspirera folk att äta vegetariskt för ett år. Det är en riktigt inspirerande grupp så kolla gärna in den! Så då är det måndag idag, och här är mitt första bidrag – en oerhört…
Hokkaidosoppa med väldoftande salvia
Pumpasäsong! November och kyligt ute. Det är för mig synonymt med ”comfort food”, såsom varma soppor och goda grytor. Jag tycker att det är en riktigt mysig tid på året nu med alla goda äpplen, pumpor, citrusfrukter osv.. Eftersom det är pumpasäsong just nu så känns det passande med en god pumpasoppa. Det här receptet…