Onsdag! Så här kommer ett enkelt – men ack så gott recept på Tofunuggets. Här har jag gjort en sötsur sås att servera till. Såsen är enkel; Bara att koka ihop ingredienserna. Receptet på såsen hittade jag här, jag har lagt till sambal oelek för att få lite sting i såsen. Perfekt som dipp till tofunuggets. Servera gärna med quinoa eller ris, och en god sallad.
Tofunuggets med sötsursås
Tofunuggets:
2 tsk noegg + 4 msk vatten
1 tsk tamarisoja
500 gram tofu
1 dl ströbröd
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk timjan
1/2 tsk salt + peppar efter smak
Dela tofubitarna i ”nuggetsstorlek”. Blanda ihop noegg med vattnet och blanda i sojan.
Blanda ströbröd, vitlökspulver, paprikapulver, timjan och salt + peppar i en skål.
Doppa tofubitarna i noeggblandningen och sedan i ströbröd.
Stek i olja tills de får en gyllenbrun färg.
Servera med ris, sötsur sås och grönsaker.
Sötsursås:
1,5 dl socker
1 msk soja
2 krm sambal oelek (eller efter smak)
4 msk ketchup
1 dl äppelcidervinäger
1,5 dl vatten
potatismjöl + lite vatten
Blanda allt i en kastrull och låt koka upp. Blanda lite potatismjöl med vatten och tillsätt i såsen.
Låt koka upp under omrörning och servera till tofunuggets.
Hej
Har du en aning om var man kan tänkas få tag i bonitoflingor och/eller kombusjögräs? Dashipulver är också ett alternativ… Helst på nätet.
Hej Angelica,
Jag brukar oftast köpa alger på ravarubutiken.se, men de verkar inte ha just kombualger där – så jag rekommenderar istället rawfoodbutiken.se där de säljer kombualger. Direktlänk: http://rawfoodbutiken.se/kelp-Kombu?keyword=kombu&category_id=0.
En ny favoriträtt!!! Hur gott som helst!